Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Bahagian  ini  diletakkan  di  Ibu  Pejabat  Jabatan  Kehakiman  Syariah Terengganu.   Ia   adalah   merupakan   sebagai   pusat   pentadbiran jabatan.Objektif bahagian ini :-

i.Memberi    khidmat    sokongan    yang    berkesan    kepada bahagian-bahagian lain untuk melaksanakan tanggungjawab masing-masing.

ii.Melahirkan    satu    sistem    pengurusan    pentadbiran    dan kewangan yang bersih, cekap dan produktif.

iii.Melahirkan    kepimpinan    pengurusan    yang    bersesuaian dengan kehendak Islam.

Fungsi bahagian ini :-

i.Pengurusan  dan  penyelarasan  perjalanan  pentadbiran  hal-hal    am    pejabat    seperti    penggunaan    ruang    pejabat, pengurusan  fail,  surat  menyurat,  pengangkutan,  setor  dan kenderaan.

ii.Pengurusan   kewangan   dan   akaun   seperti   penyediaan anggaran   belanjawan   tahunan,   gaji,   elaun-elaun,   projekpembangunan, pembelian barang-barang dan perkhidmatan, dan pembayaran tuntutan kewangan.

iii.Pengurusan  sumber  tenaga  manusia  termasuk  mengenai perjawatan,   perkhidmatan   personel,   latihan   dan   kursus, disiplin dan tatatertib.

Aras 5, Bangunan Mahkamah Syariah,
Jalan Sultan Mohamad. 21100 Kuala Terengganu Terengganu Darul Iman
Tel : 09-623 2323 | Faks: 09-624 1510
Emel : jkstr@esyariah.gov.my


Penafian : Jabatan Kehakiman Syariah Terengganu tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan dan kerosakan di atas penggunaan apa jua maklumat dalam laman web ini.

Hits Pengunjung

Today 13

Week 304

Month 67

All 3929

FOLLOW US ON FACEBOOK

Pautan Luar

© Hakcipta Terpelihara 2024 . Laman Web Rasmi Jabatan Kehakiman Syariah Terengganu